Alles over Portugal wijnen

wijn kopen

Portugal wijnen vallen onder de populairste wijnen van over de hele wereld. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Portugal maakt namelijk gebruik van eigen traditionele druivensoorten die de wijn een speciale en onderscheidende smaak geven. De wijnen hebben echt een eigen smaak! Er zijn in Portugal verschillende gebieden waar wijn wordt gemaakt en elk hebben een verschillende smaak en verschillende druiven. Wil je meer weten over Portugese wijnen? Lees dan deze blog!

Waarom zijn Portugal wijnen populair?

Onder wijnliefhebbers zijn de wijnen uit Portugal voor velen een favoriet. De grootste reden die we hiervoor kunnen benoemen is dat Portugal vasthoudt aan eigen druivensoorten. De wijnen worden dus ook echt gemaakt van Portugese druiven. Dit is ook de reden waarom wijnliefhebbers Portugal wijnen meteen van andere wijnen kunnen onderscheiden. Het Portugese karakter van de wijn schemert namelijk direct door wanneer je de wijn proeft. Wij raden het dus zeker aan om dit zelf ook eens te proberen, je gaat er geen spijt van hebben!

De prijs van Portugese wijnen

Het is handig om te weten hoeveel je voor Portugal wijnen betaalt wanneer je deze wijn wilt gaan proberen. Echter kunnen we hier geen definitief antwoord op geven. Er zijn namelijk ontzettend dure wijnen, maar ook erg betaalbare wijnen te vinden. Je zult Portugese wijnen gewoon in de supermarkt kunnen vinden en desnoods kun je ze online bestellen. De duurdere flessen wijn zijn vaak wat lastiger te verkrijgen. Als je Portugese wijn wilt proberen heb je in ieder geval echt geen dure fles nodig. Een gewone fles wijn uit Portugal geeft je namelijk al een goed beeld van Portugese wijn en je zult merken dat het een erg speciale smaak heeft! Portugese wijn is namelijk van goede kwaliteit en je krijgt dus altijd waar voor je geld. Wat wil je eigenlijk nog meer? 

Typisch Portugese wijnen en wijnstreken

Er zijn een aantal typisch Portugese wijnen waar je misschien wel eens van hebt gehoord. De meest bekende is dan natuurlijk Portwijn. Port heeft een zoete smaak en wordt daarom veel gedronken bij een toetje of bij een kaasplankje. Daarnaast heb je ook nog de Madeirawijn. Deze wijn komt van het eiland Madeira, wat deel uitmaakt van Portugal. Deze wijn kun je herkennen aan de nootachtige, zoete smaak. Er zijn ook een aantal belangrijke regio’s voor het maken van wijn in Portugal. Het Portugese Vinho Verde is bijvoorbeeld één van de oudste wijngebieden in de wereld! Ook Duoro in Portugal is een echt indrukwekkende wijnstreek. Je ziet dus meteen dat Portugal echt een wijn land is!

Rode en witte Portugal wijnen

Portugal produceert verschillende soorten witte, rode en rosé wijnen. Voor ieder is er wel wat wils, want de smaken van de wijnen variëren enorm! Wij raden aan om een aantal verschillende Portugal wijnen te proberen en daaruit je favoriet te trekken. Probeer dus bijvoorbeeld eens de witte wijn uit de streek Vinho Verde! Je zult deze wijn van Sandor Wine Import gegarandeerd heerlijk vinden, dus maak eens een uitstapje naar de slijterij en ga voor Portugal wijnen!