Bezoek aan horeca wordt minder, thuis genieten blijft

Uit gaan eten of een terrasje pakken? Volgens een onderzoek van ABN AMRO gaat dat in 2023 een stuk minder vaak gebeuren. De koopkracht is gedaald en de prijzen in de horeca zijn gestegen. En zo verwachten de onderzoekers dat we minder vaak op stap gaan. Restaurants moeten rekenen op 2% minder klandizie. Naar verwachting zullen consumenten vaker kiezen voor een maaltijdbox of thuisbezorging. De prijsbewuste consument die uit is op gemak heeft nog vele opties. Een luxe lunch bestellen is een goed alternatief voor de dure etentjes buiten de deur. Maar ook een buffet op locatie is een mooie manier om thuis te genieten van je gasten en ze een heerlijke maaltijd voor te schotelen. Mooie dingen samen vieren geven we zomaar niet uit handen. 

Iedereen voelt pijn in de portemonnee

De klanten houden de hand op de knip. De inflatie is enorm en dus gaan we keuzes maken voor de luxere uitgaven als een vakantie of etentje. Juist deze gezellige dingen moeten prijsgeven doet pijn. We gaan naarstig op zoek naar een fijn alternatief. Een beetje water bij de wijn doen is voor veel kritische consumenten een manier om alle gestegen kosten in de hand te houden. Als buiten de deur eten er even niet in zit kunnen we nog wel profiteren van de service van thuis of op het werk een lunch bezorgen. Uiteindelijk is het verstandig om geen geld uit te geven al;s je je het niet kunt veroorloven. Maar de leuke dingen in het leven, de krenten in de pap, gooien we niet overboord. Thuis is ook fijn.

Samen dineren om iets te vieren

Linksom of rechtsom, de mooie en memorabele dingen in het leven als een trouwerij of jubileum, wil je met je dierbaren vieren. Zo vaak komt het er niet van om met je naasten als een compleet gezelschap samen te eten. Zo is private dinner een mooi alternatief als je iets te vieren hebt en huiskamer voor al die lieve mensen te klein is.