Kaviaar kopen

Een andere naam voor kaviaar is het zwarte goud. Het zijn onbevruchte eitjes van een steur en mensen zien het echt als een delicatesse. Er moet goed gekeken worden wat er van kaviaar is toegestaan, want de internationale handel in producten van de wilde en bedreigde steur zijn verboden. Maar de kaviaar en steurproducten welke worden gekweekt zijn dan wel toegestaan. Je hebt bijvoorbeeld in Nederland een kaviaarkwekerij en daar wordt een steur in een groot bassin gehouden en die geven dan het zwarte goud, ook wel de baeri kaviaar genoemd. Deze is afkomstig van de Siberische steur en heeft een wat nootachtige, maar ook romige smaak. Het is ook licht gezouten en het wordt vaak gecombineerd met een droge witte wijn of met een glas champagne. Sommige mensen kiezen voor vodka, wat ook samen gaat met de smaak van kaviaar.  

Delicatesse cadeau doen

Als je een bijzonder cadeau zoekt, een echte delicatesse, dan is kaviaar kopen een goede keuze. Misschien wil je het wel cadeau doen aan iemand, maar dan kun je ook nog denken aan een bijpassend drankje, zoals wijn, champagne of vodka. Wat je dan gaat kiezen hangt een beetje af van je eigen smaak of als je weet waar de mensen van houden dan kun je daar op inspelen. Mocht je het niet zo goed weten of het is de eerste keer dat je het gaat kopen, dan kun je ook gewoon advies vragen bij de winkel. Er zijn altijd mensen die je kunnen helpen en advies kunnen geven over dit mooie cadeau. 

Kies voor kaviaar kopen

Wie in jouw omgeving zou jij wel eens wat bijzonders cadeau willen doen? Denk dan eens aan kaviaar kopen. Het kan ook zijn dat jij het wel eens hebt gekregen, maar geen idee hebt hoe je het moet eten of waarmee. Inmiddels heb je al wat suggesties gehad welke dranken erbij passen en dat kan dan zorgen voor een mooie herkansing. Het zijn de smaken bij elkaar die het hem doen en het echt af maken. Probeer het op een bijzonder moment en geniet er van, ook van elkaar. 
Tip: www.regionalhighlights.nl