Last van moeilijk kunnen ontbijten?

shake ontbijt

Een gegeven is dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maar wat als je ’s ochtends geen hap door je keel kan krijgen? Gelukkig kun je dan uitwijken naar ontbijtshakes. Je krijgt dan alle voedingstoffen binnen om de dag te starten.

De verbeterde versie

Problemen hebben met eten terwijl je net je bed uit bent is niet nieuw, Van oudsher aten de mensen pap, als je net uit bed bent heb je immers meer behoefte om de dorst te lessen. De mensen namen vroeger melk tot zich waar dan iets doorheen zat wat uit granen kwam. Later dachten de mensen het gevonden te hebben, want het proces mouten was uitgevonden. Iedereen wist dat je een bloembol in het najaar moest planten, dat de bloembol voedingsstoffen tot zich nam, zodat die bol in het voorjaar explosief een krokus kon laten ontwikkelen. Hetzelfde proces werd gedaan met haver, laat het eerst zichzelf vol eten, en net voordat het gaat ontkiemen verwerken tot voedsel. Havermout is nu achterhaald. Het shake ontbijt bevat de goede stoffen, de stoffen die tijdens het mouten opgeslagen worden hebben nauwelijks een positief effect op bijvoorbeeld sportprestaties. Zie dus ontbijtshakes als de verbeterde versie van oudere ontwikkelingen.

shake ontbijt

Veel vindingen met voeding komen uit de topsport

Je kunt stellen dat het ontwikkelen van het shake ontbijt de wortels in de topsport heeft. Dit kan uit de judo zijn. De atleet moet op de weegschaal en dan nuchter zijn om zo licht mogelijk te wegen, en kan daarna niet te zwaar eten omdat je met een volle maag niet kan presteren. Dit legt veel druk op de atleet, coach, en de diëtist. Ontbijtshakes kunnen daarom de oplossing voor zo’n probleem zijn. Vergelijkbaar met de judo is de bokssport, ook al zit er tussen het moment van wegen en de wedstrijd meer tijd. Uiteindelijk loop je als consument weg met de knappe vindingen uit de topsport. Iedereen kan nu goed ontbijten omdat het een drankje is. Kies voor een ontbijt wat uitgetest is. Het is de beste start van de dag.