Wat is belangrijk bij krachttraining en wat heb je ervoor nodig

wat is belangrijk bij krachttraining

Het kan zo zijn dat je meer kracht en spiermassa op wilt bouwen. De beste manier hiervoor is dit te doen door middel van krachttraining. Hierbij kan je door middel van diverse apparaten je spieren trainen, maar je kan het ook doen door speciale oefeningen op basis van je eigen lichaamsgewicht te doen. Maar wat is belangrijk bij krachttraining? Het voornaamste is dat je niet teveel van je spieren eist waardoor ze overbelast raken met kans op blessures. Daarnaast moet je goed opletten met wat je eet en of je wel de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.  

wat is belangrijk bij krachttraining

Voorkom overbelasting

Vaak zie je bij beginnende sporters dat ze heel voortvarend van start gaan en daarbij te veel hooi op hun vork nemen. Wat is belangrijk bij krachttraining? Een goede opbouw van de training en voldoende rust tussendoor! Ga dus niet meteen als een malle tekeer, maar doseer je training en train verschillende spiergroepen op verschillende dagen. Zorg daarbij voor voldoende herstelmomenten door ook rust in te plannen. Zo voorkom je overbelasting en blessures.

Gezonde voeding 

Wat is belangrijk bij krachttraining, is dat je goed let op wat je eet. Zo moet je gezonde voeding eten wat goed is voor je spieren. Dit kan je doen door middel van een speciaal dieet waarbij je kijkt naar de hoeveelheid vezels of eiwitten wat je per dag binnen krijgt. Zo zijn er veel gezonde maaltijden die je zelf kan samenstellen, maar die je ook kant en klaar kan laten bezorgen. Hierbij wordt op basis van jouw behoefte de juiste maaltijdboxen samengesteld die dagelijks varieert en waarin ook ruimte is voor een gezonde snack. Deze maaltijdboxen worden met verse lokale producten samengesteld, waarbij met een rekenprogramma precies wordt berekend welke voedingsstoffen op basis van jouw behoefte erin moeten zitten. Hoe handig is dat?!