Toko bergweg, een tropische supermarkt in Rotterdam

Sinds ik Toko bergweg, de tropische supermarkt Rotterdam heb ontdekt, haal ik daar vaak mijn boodschappen. De schappen in deze Toko staan vol van de lekkerste ingrediënten, soms moeilijk om hier ene keuze uit te maken. Niet alleen kan je hier de ingrediënten kopen, maar er is ook genoeg keuze uit kant en klare gerechten, zoals Bara’s. Door een oude buurvrouw, die geboren is in Suriname heb ik Surinaams eten leren koken. Hiervoor haalde ik alle  ingrediënten bij deze Toko, zoals Massala (kerriepoeder) en alle andere kruiden die in de Roti horen.  

Een zeer indrukwekkende winkel

Zodra ik de Toko, de tropische supermarkt in Rotterdam binnen loop, lijkt het net alsof ik op vakantie in het buitenland ben. Al die geuren en verschillende producten die in de schappen liggen. Soms best wel spannend als ik een verpakking zie liggen met spullen erin die er best wel lekker uitzien.  Af en toe neem ik iets mee en dan is het thuis een verrassing wat het precies is, soms vraag ik erna in de winkel aan één van de medewerksters. Niet alleen is er in deze Toko  allerlei voedingsmiddelen te vinden, maar ook verzorgingsproducten. Denk bijvoorbeeld aan haarproducten zoals shampoo voor kroeshaar en krullen.