Top wijnen bij Restaurant Hanninkshof in Enschede

Niks is beter dan een heerlijk wijntje tijdens het eten. Vooral als je uit eten gaat kan een wijn de finishing touch zijn. Vooral bij de wat luxere restaurants moet je als ober een zeer uitgebreide wijnkennis hebben en precies weten welke wijn bij welk gerecht past. Serveer je de verkeerde fles dan heb je kans dat zowel het eten als de wijn niet smaakt en dat je klanten niet meer terugkomen. 

Restaurant Hanninkshof is een restaurant in Enschede die zeer gespecialiseerd is in alles wat met wijn te maken heeft. Van het personeel wordt dan ook verwacht dat ze alles over wijn weten en alle vragen van gasten kunnen beantwoorden. Dat het restaurant zoveel van wijn afweet is niet gek. In Enschede zitten veel wijngaarden en is de drank erg populair. Ook heeft Enschede vele gezellige wijnbarretjes waar de beste wijn wordt geschonken.  

Wijntips voor thuis

Het vreemde met wijn is dat ook de locatie en sfeer van waar je de wijn drinkt invloed heeft op de smaak van de wijn. We kennen het allemaal wel: je hebt op vakantie bij een barretje heerlijke wijn gehad en je besluit om een aantal flessen mee te nemen voor thuis. Zodra je thuis een slok neemt is de smaak ineens heel anders. Dit is een bekend fenomeen en komt bij meerdere wijndrinkers voor. Let er dan ook op dat je bij het restaurant waar je eet geen hele dure flessen wijn koopt, omdat deze thuis een stuk minder goed zullen smaken. Zorg ervoor dat je de te drinken wijnen ook op de juiste temperatuur zet. Zo moet de witte wijn goed koud zijn en rode wijn op huiskamer temperatuur zijn.