Horecabaas? Bespaar tijd én geld met een POS-kassasysteem

Als eigenaar van een horecabedrijf weet je hoe hectisch en chaotisch het kan zijn tijdens drukke momenten. Bestellingen moeten snel en nauwkeurig worden verwerkt, tafels moeten worden toegewezen en de voorraad moet worden bijgehouden. Al deze taken zijn tijdrovend en vereisen veel inspanning. Een POS-kassasysteem helpt je bij het stroomlijnen van deze taken, zodat je sneller en efficiënter kunt werken.

Wat is een POS-kassasysteem?

Een POS-kassasysteem staat voor Point of Sale-kassasysteem en is een geautomatiseerde manier om bestellingen te verwerken en betalingen te ontvangen. Het systeem bestaat uit software en hardware en kan worden gebruikt op een computer, tablet of mobiel apparaat. Een POS kassasysteem verhoogt de efficiëntie van je horecabedrijf en dat laat je tijd én geld besparen.

De functies van zo’n kassasysteem

1. Snellere verwerking bestellingen

Een kassasysteem met POS-software maakt het mogelijk om bestellingen snel en nauwkeurig te verwerken. Je wijst gemakkelijk tafels en bestellingen toe aan obers en je stuurt de bestellingen direct door naar de keuken. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten.

2. Betere voorraadbeheer

Zo’n kassasysteem helpt je bovendien bij het bijhouden van de voorraad. Je ziet eenvoudig en snel welke ingrediënten en dranken worden gebruikt bij de bereiding van gerechten en drankjes. Dit geeft je een real-time inzicht in je voorraad en dat voorkomt dat je onverwachts zonder ingrediënten komt te zitten.

3. Meer inzicht in omzet en prestaties

Verder helpt dit type kassa je bij het bijhouden van de omzet en prestaties van je horecabedrijf. Je genereert gemakkelijk rapporten en krijgt eenvoudig en snel inzicht in de verkoopcijfers, in wanneer er drukke periodes waren en in welke gerechten en drankjes populair zijn. Dit kun je gebruiken als leidraad bij het optimaliseren van je menukaart en diensten.

4. Betere klantenservice

Een POS-kassasysteem maakt het tot slot mogelijk betere klantenservice te bieden. Je noteert namelijk eenvoudig speciale verzoeken en opmerkingen van gasten in het systeem en geeft dit gemakkelijk door aan de keuken en obers. Een leverancier voor POS-kassasystemen die als zeer populair en betrouwbaar uit de bus komt is bijvoorbeeld Ridder en Hertog