Waar kan je een heteluchtoven voor gebruiken?

horeca

Waarom kiezen voor een professionele heteluchtoven?

Ze zijn niet alleen beschikbaar voor het aanrecht, maar ze zijn ook verkrijgbaar als standalone, modulair (met zwenkwielen) in enkele en dubbele ovenvarianten om een ​​krachtige en consistente bediening te creëren. Dit brengt een betrouwbaar gastronomisch product naar etablissementen en deze ovens kunnen ook ondersteuning bieden voor kleine operaties.

Kooktype

Een professionele heteluchtoven is in wezen een ‘werkpaardoven’. Daarom zijn ze ontworpen om dezelfde producten te bereiden die u normaal zou doen in een standaard gas- of elektrische conventionele oven of commercieel fornuis: bakken en roosteren.

Typisch koken in ovenstijl

Omdat het doel van koken met hete lucht is om snel te koken, worden deze ovens niet zo vaak gebruikt om voedselproducten te ‘verwarmen’. Ze kunnen op deze manier worden gebruikt, maar indien mogelijk wordt aangeraden ze voornamelijk als kooktoestellen te bewaren.

heteluchtovens

Plaatsing

Een horeca oven varieert enorm in grootte. Ze zijn verkrijgbaar als aanrechtmodel, maar grote restaurantreeksen kunnen ook worden uitgerust met een dubbeldeks horeca oven. Deze ovens zijn verkrijgbaar in zowel gas- als elektrische uitvoering. De mogelijkheid van grote afmetingen en energieverbruik betekent dat het ovens met een hoog rendement zijn.

Vrijstaande commerciële heteluchtovens

Zelfs grote keukens raken snel vol, waardoor er meer apparatuur nodig is voor meer gerechten en stijlen. Met de instroom van meer kookmethoden die de commerciële keuken binnenkomen, om zowel een uniek als betrouwbaar product te bieden, is apparatuur met een kleinere voetafdruk nodig voor de markt. Dit betekent ook dat het product kan worden “verplaatst” zolang de nodige aansluitingen en beveiligingen aanwezig zijn. U kunt de oven op de meest geschikte plaatsen neerzetten; zoals dicht bij het buffet, zodat u minder naar het voedingsproduct hoeft te lopen. Houd er rekening mee dat modellen met een hoog vermogen en hoogspanning niet als modulair worden beschouwd en meer veiligheidsmaatregelen vereisen waardoor ze in de keuken moeten blijven.

Gas versus elektrische heteluchtovens

Als koper heeft u de keuze tussen elektrisch of gas heteluchtovens. Hoewel elektrische convectieovens een goede keuze zijn omdat de meeste etablissementen klaar zijn om geïnstalleerd te worden met weinig tot geen voorbereiding, zijn gasconvectieovens een goede optie voor koken met een hoog rendement.