Waar kun je kaneel stokjes voor gebruiken?

Hele kaneelstokjes worden in de keuken minder gebruikt dan gemalen kaneel, omdat veel mensen geen zin hebben om een vers stokje te raspen als ze maar een beetje specerij nodig hebben. Maar de stokjes zijn zo gemakkelijk in de dagelijkse keuken te gebruiken dat je je afvraagt waarom je ze niet eerder bent gaan gebruiken.

Hoewel kaneel vaak met desserts wordt geassocieerd, zijn de warme, kruidige noten van kaneel ook heel geschikt voor warme dranken en hartige gerechten. Dit zijn enkele van onze favoriete manieren om de levendige geur en smaak in de keuken te brengen, en bij geen enkele ervan hoef je te bakken of te raspen!

1. Gebruik ze als roerstokje voor je koffie, thee, cider en cocktails.

Hete dranken zijn een gemakkelijke manier om hele kaneelstokjes in je dagelijkse routine op te nemen, of je ze nu gebruikt om koffie, thee, chai lattes, cacao, glühwein, glühwein, of hete toddies op smaak te brengen. Serveer gewoon elk kopje met een kaneelstokjesroerder en laat het kruid uw drankje subtiel doordringen.

2. Breek een kaneelstokje in stukken om een pot koffie of thee te infuseren.

Breek een kaneelstokje in stukken en leg het bovenop uw gemalen koffie of in uw thee-ei voordat u begint te zetten. Dit is vooral ook lekker met andere warme specerijen, zoals kardemom, steranijs, gember en kruidnagel.

3. Laat een kaneelstokje sudderen met je havermout.

Terwijl je wacht tot je havermout en andere volle granen gaar zijn op het fornuis, voeg je een kaneelstokje toe aan de pot. De specerij geeft een leuke twist aan zoet beleg zoals suiker, jam en fruit.

Uitgelicht: Kaneelstokjes Kopen Online | 8 CM Kaneel Stokjes | Grootverpakking

4. Breng je bouillon op smaak met een paar kaneelstokjes.

Als je thuis graag je eigen kippen- of runderbouillon maakt, probeer dan de volgende keer een paar stokjes aan de sudderpot toe te voegen. Dit is een gebruikelijke toevoeging in Vietnamese phá”? (waar alles om de bouillon draait) en geeft de soep een vollere, complexere smaak. Het kan ook in voorraad gekochte bouillon versterken, vooral als je eenvoudigere soepen maakt waarin de bouillon echt schittert. Mensen die graag hun eigen bottenbouillon maken voor de gezondheidsvoordelen zullen ook blij zijn om te weten dat kaneel, op zichzelf, krachtige antivirale, antischimmel en antibacteriële eigenschappen heeft – perfect om de verkoudheden en griep van het seizoen af te weren.

5. Voeg een beetje pit toe aan curry gebakken rijst.

Als je een Aziatisch-geïnspireerde curry gebakken rijst maakt, leg dan een kaneelstokje in de rijststomer terwijl de rijst kookt. Het werkt ook goed in gerechten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, en in couscous of quinoa.

Tip: Natural Spices specialist in specerijen 

6. Breng vlees op smaak in een slowcooker, tajine of braadstuk.

Of u nu rund-, kip-, varkens- of lamsvlees braadt, een vleugje kaneel versterkt het hartige aroma en geeft het vlees een subtiele rijkdom. Het smaakt niet naar kaneel, maar het voegt een smaaklaag toe aan het gerecht, waardoor uw gasten zich zullen afvragen wat uw geheime ingrediënt is.